# STURRM

Blog.

Wat een week. 3458 is de wereld in.

Na vijf jaar onderzoek, een jaar schrijven en tekenen, 7 script-iteraties, 50 gesprekken en 240 pagina’s is 3458 een feit.

#blij #mijlpaal #vooruit

Niet zozeer ben ik blij omdat 3458 de wereld ingaat, maar omdat nu méér directeuren en managers toegang krijgen tot een methode die zich bij vele bedrijven in de praktijk heeft bewezen.

In 2010 begon mijn reis naar het zoeken naar een andere manier van werken met strategie en organisatie. In mijn dagelijkse werk spreek ik directeuren en managers die hun bedrijf beter willen maken. Ze willen groeien, dan wel in omvang, omzet of kwaliteit, of welk dimensie dan ook, maar ze weten niet hoe. Ze hebben het beste met het bedrijf voor, maar struggelen met hoe ze het bedrijf gereed maken voor de toekomst. Marktsegmentatie, personeel, financiën om zomaar wat voorbeelden te noemen.

Rond dezelfde tijd begon de wereld ook sneller te draaien. De cyclussen werden korter en bedrijven kregen hier steeds meer last van. Ze gingen op zoek naar manieren om om te gaan met de vluchtige en onzekere werkelijkheid waar ze mee te maken kregen. Nieuwe denkwijzen en concepten zoals design thinking, agile, scrum en lean, hielpen bedrijven om te gaan met de steeds veranderende realiteit. De meeste bedrijven vonden het alleen lastig om die verschillende denkwijzen en concepten aan elkaar te knopen.

In 2013 besloot ik om mijn zoektocht naar een nieuwe manier van werken serieus vorm te geven. Ik starte mijn PhD bij de Technische Universiteit Eindhoven op om te kunnen onderzoeken hoe bedrijven in een snel veranderende wereld met de toekomst om kunnen gaan, om zo meer succes te hebben en daadwerkelijk te komen waar ze willen zijn. Na enig onderzoek was het mij duidelijk dat er weinig research op dit gebied was. De research die er was dateerde uit het jaar 2005. Ik besloot, op advies van mijn professor, mijn energie te besteden aan het documenteren wat ik in de praktijk zag en het optekenen van de uitkomst van de experimenten die we met mijn bedrijf sturrm. binnen bedrijven doen.

In 2018 was de code gekraakt. Het proces hoe wij binnen sturrm. strategiemaken en organisatiekraken was rond. We kregen steeds weer, binnen welk bedrijf dan ook, ongeacht branche, dezelfde resultaten. Na een interventie van 3 tot 6 tot 9 maanden waren de bedrijven zelfstandig op weg naar de toekomst. Mooi om te zien. Voor mij kwam het moment dat ik moest bepalen wat ik met wat ik inmiddels 3458 noemde moest doen. Voor mij was de enige optie om de code vrij te geven, zodat meer directeuren en managers hun bedrijven sterker, slimmer en sneller kunnen maken.

In de komende tijd neem ik je in deze blog mee in mijn wereld van strategiemaken en organisatiekraken. Ik laat je zien hoe je de voorwaarden creëert om als bedrijf succesvol te zijn in een continu veranderende wereld. De praktische toepasbaarheid staat hierbij centraal. Hoe maak je je bedrijf sterker, slimmer en sneller?

Enne… als je mijn blog leest, vergeet niet het feit dat Nederlands mijn vierde taal is. Taalfouten of spelfouten kunnen dus voorkomen.